Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής (22.08.2022)

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΓΕΠΕ, παράλληλα με τις πιέσεις που ασκεί καθημερινά προς τις διευθύνσεις και την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, κατέθεσε γραπτό υπόμνημα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μέγιστη κάλυψη των κενών του κλάδου ΠΕ07 σε όλη την επικράτεια.

 Αθήνα, Α.Π. 12/22-08-2022
Αξιότιμη κα Υπουργέ,
ενόψει των επικείμενων προσλήψεων των αναπληρωτών και μετά από τον απογοητευτικό αριθμό μόνιμων διορισμών στην ειδικότητά μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε, πως τα κενά σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας και στις δύο βαθμίδες είναι πολλά. Την προηγούμενη σχολική χρονιά προσελήφθησαν ως προσωρινοί αναπληρωτές 426 συνάδελφοι, ενώ τη σχολική χρονιά 2020-2021, ο αριθμός των αναπληρωτών ξεπέρασε τους 600.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για πρόσληψη των αναπληρωτών ΠΕ07 με πλήρες ωράριο, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξακολουθούν οι συνάδελφοι να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ). Παρατηρείται δε το φαινόμενο, οι προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, να προηγούνται των προσλήψεων του πλήρους ωραρίου. Αυτό έχει ως συνέπεια, συνάδελφοι που προηγούνται στον πίνακα των αναπληρωτών να δουλεύουν σε δυσμενέστερες συνθήκες, με μειωμένες αποδοχές και ασφάλιση, ενώ καταστρατηγείται η σειρά των πινάκων.
Για τον λόγο αυτόν αιτούμαστε:
• Άμεση κάλυψη όλων των κενών και των δύο βαθμίδων
• Πρόσληψη των αναπληρωτών ΠΕ07 με πλήρες ωράριο, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
• Προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών πλήρους ωραρίου

deutschgr_photo400|deutschgr_photo401

https://pdv.org.gr/wp-content/uploads/2023/11/deutschgr_photo400-1.jpg|https://pdv.org.gr/wp-content/uploads/2023/11/deutschgr_photo401-1.jpghttps://pdv.org.gr/wp-content/uploads/2023/11/deutschgr_photo401-1.jpg


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *