Τοπική Επιτροπή Σάμου: Κείμενο διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.
Τοπική Eπιτροπή Σάμου samos@deutsch.gr

Σάμος, 19.10.12

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
  ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

H Τοπική Επιτροπή Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. εκφράζει την ανησυχία της για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του μαθήματος των Γερμανικών ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσας στα 20 και πλέον 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία του νομού Σάμου.
Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά με τους μαθητές να περιμένουν μάταια τον εκπαιδευτικό τους.

Το γεγονός ότι σε μια σειρά από Δημοτικά Σχολεία έχει ξεκινήσει ήδη το μάθημα των Γαλλικών από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης με μερική ή ολική διάθεση στην Α/θμια . Με αποτέλεσμα τα παιδιά να διδάσκονται μόνο τα Γαλλικά ή καθόλου την β’ ξένη γλώσσα. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες διότι ενώ μέχρι τώρα διδασκόταν η β’ ξένη γλώσσα δίχως πρόβλημα, τώρα με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ή πιστώσεις για να καλέσουν, οι μαθητές περιμένουν είτε στο προαύλιο είτε αναγκάζονται να παρακολουθούν Γαλλικά ενώ επέλεξαν Γερμανικά!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σκεφτεί πως η Ξένη Γλώσσα είναι σημαντικότατο εφόδιο για τη νέα γενιά, όχι μόνο λόγω του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα αποτελεί εργαλείο στα δύσκολα χρόνια της αβεβαιότητας που ζούμε όλοι μας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών για την κάλυψη των διδακτικών ωρών της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση.

Τοπική Eπιτροπή Σάμου
samos@deutsch.gr