Ανοικτή Επιστολή της Τ.Ε. Καστοριάς

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση σας να μην προβείτε σε προσλήψεις αναπληρωτών β ξένης γλώσσας.

Θέλω να υπενθυμίσω ένα απλοί γεγονός, ότι η έναρξη του σχολικού έτους είναι 11 Σεπτεμβρίου και θέλω να ρωτήσω είναι δυνατόν ενάμιση μηνά μετά την έναρξη του σχολικού έτους να διεκδικούμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ; Δηλαδή το δικαίωμα μας στην εργασία; Το δικαίωμα των ΜΑΘΗΤΩΝ μας στην παιδεία;

Αναπληρωτές… έτσι χαρακτηρίζετε αυτή την μορφή ελαστικής απασχόλησης με την όποια εμείς συμβιβαζόμαστε εδώ και τόσα χρόνια. Εμείς που ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας, που είχαμε ένα όραμα για το μέλλον μας και το μέλλον της παιδείας σε αυτή την χωρά. Αναπληρωτές που περιμένουμε καρτερικά και μαρτυρικά μπορώ να πω τον διορισμό μας. Έναν διορισμό για τον όποιο αγωνιστήκαμε.

Μετά από τόσα χρόνια ελαστικής απασχόλησης λοιπόν, μας ανακοινώνεται έτσι απλά ότι έφτασε το τέλος. Δεν υπάρχει πια χώρος για εμάς στην εκπαίδευση. Εμείς μπορούμε να πάρουμε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μας και ανά αποχωρίσουμε. Και οι γονείς και οι μαθητές να περιμένουν  στα σχολεία τον καθηγητή.

Όχι δεν θα περάσει αυτό το σενάριο. Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χωρά όπου η πολυγλωσσία πρέπει και είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της εκπαίδευσης! Είμαστε εδώ για να στελεχώσουμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση στο σχολειό . Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Διεκδικούμε την αναβάθμιση του μαθήματος μας , την βελτίωση των βιβλίων, περισσότερες ώρες . Στόχος  να αποκτήσουν οι μαθητές μας το ΚΠγ μέσα από το δημόσιο σχολειό. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Για την Τ.Ε. Καστοριάς – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.