Συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ για εθελούσιες μεταθέσεις και μετατάξεις σε Πρωτοβάθμια και διοικητικές θέσεις (08.06.2013)


Συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ για Μεταθέσεις

Συνάδελφοι,
Οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ για τις γενικές μεταθέσεις προγραμματίζεται να γίνουν την Τετάρτη και Πέμπτη 12 και 13 Ιουνίου, με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών.

Οι εκτιμήσεις κενών και πλεονασμάτων μετά την εγκύκλιο των απαράδεκτων «ρυθμίσεων» του υπουργείου, την οποία κατήγγειλαν με τις θέσεις τους και καταψήφισαν με τη στάση τους οι αιρετοί του κλάδου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κυβερνητικών εντολοδόχων, καταγράφουν οργανικά πλεονάσματα και στην καλύτερη περίπτωση μηδενικά κενά στους περισσότερους κλάδους και ειδικότητες.

Μετά τις γενικές μεταθέσεις θα προχωρήσουν οι αμοιβαίες μεταθέσεις, η μονιμοποίηση των ΙΔΑΧ, οι μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο, οι μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις.

Συνάδελφοι,
Η δυναμική και αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών όπως αυτή εκφράστηκε στις μαζικότερες συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν χωρίς συνέχεια.

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σκληρού αγώνα!
Το Π.Δ. για τον χαρακτηρισμό ολικά υπεραρίθμων και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις είναι έτοιμο, ενώ αναμένεται το σχέδιο νόμου για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, με τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών να βρίσκεται μπροστά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Με μαζική συμμετοχή να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας.

Να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ευρύτερη συσπείρωση των δυνάμεων της εργασίας. Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε την πολιτική της «σιδερένιας πυγμής», του εκφασισμού της κοινωνίας και της εκτροπής από τη συνταγματική νομιμότητα.

Αυτή την πολιτική και αυτή την κυβέρνηση θα την ανατρέψουμε με ενωτικούς, δυναμικούς αγώνες, με μια ευρύτερη συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, μαθητών και όλων των στρωμάτων που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης,    
                                                            Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ
                                              αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 694 46 04 063, 210 33 18 632)                                          (τηλ.: 697 44 88 454)
ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com
ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com
                                                            
Αθήνα, 8-6-2013