Με άριστα πιστοποιήθηκε το Προπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε επισήμως, με την έκδοση απόφασης από την ΕΘΑΑΕ, η πιστοποίηση ενός ακόμη Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το εν λόγω πρόγραμμα  σπουδών ολοκλήρωσε τη διαδικασία πιστοποίησης του με εξ αποστάσεως διαδικασίες. Θα πρέπει μάλιστα να επισημανθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών έλαβε το «άριστα» της πλήρους συμμόρφωσης και στα δέκα κριτήρια πιστοποίησης.

Πρόκειται για το ΠΠΣ του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.  Πιο συγκεκριμένα:

Για το ΠΠΣ του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της ΕΘΑΑΕ, κατά τη 21η συνεδρίασή του στις 19/04/2022, έκανε δεκτή την Έκθεση της Επιτροπής  Πιστοποίησης, βάσει της οποίας το ΠΠΣ του Τμήματος συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 19/04/2022 έως 18/04/2026.

Η ΕΘΑΕΕ μέσω του Προέδρου της Καθ. Περικλή Μήτκα εξέφρασε στις Πρυτανικές Αρχές, στον Πρόεδρο της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΕΚΠΑ και στην Πρόεδρο του Τμήματος  Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ τα θερμά της συγχαρητήρια για την άριστη ανταπόκριση του Ιδρύματος και του εν λόγω Τμήματος στη διαδικασία Πιστοποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στην Έκθεση Πιστοποίησης του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος, καθώς και στην απόφαση της ΕΘΑΑΕ, μπορείτε να επισκεφθείτε τον κάτωθι υπερσύνδεσμο στην Ιστοσελίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΚΠΑ:

Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

https://modip.uoa.gr/pistopoiisi/tmima_germanikis_glossas_kai_filologias/

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης και την έκδοση της αντίστοιχης απόφασης το ΕΚΠΑ διαθέτει πλέον 28 πιστοποιημένα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Ιδρύματος οργάνωσε και υποστήριξε αποτελεσματικά τη διαδικασία πιστοποίησης σε όλες τις φάσεις και τα στάδια,  από την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης στο Τμήμα κατά τη σύνταξη του φακέλου πιστοποίησης του ΠΠΣ του,  μέχρι την ολοκλήρωση της επιτόπιας επίσκεψης της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης. 

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, συγχαίρουμε τη διοίκηση,  το προσωπικό και την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) του Τμήματος για την επιτυχή πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών του.  Θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του Κέντρου Λειτουργίας Δικτύου (Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.) του Ιδρύματος, διότι σε συνεργασία με το Τμήμα, ανέλαβαν και υλοποίησαν επιτυχώς τη βιντεοσκόπηση των χώρων και των υποδομών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, δημιουργώντας το απαραίτητο υλικό για την εικονική περιήγηση των μελών της Επιτροπής Πιστοποίησης.

Δημήτρης Καραδήμας

Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας ΕΚΠΑ

Πρόεδρος ΔΕ ΜΟ.ΔΙ.Π.

ac30c5fb73152336f57bf9415b40552bdiploma-g9c49f98e4_640

https://pdv.org.gr/wp-content/uploads/2023/11/ac30c5fb73152336f57bf9415b40552bAPOFASI_PPS_EKPA_GERMANIKIS_GLOSSAS_KAI_FILOLOGIAS-1.pdf|https://pdv.org.gr/wp-content/uploads/2023/11/ac30c5fb73152336f57bf9415b40552bFinal_Accreditation_Report_German_Language_and_Literature_NKUA-1.pdf

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *