Καταγγελία των αιρετών ΠΥΣΠΕ Λάρισας για τη Β´ ξένη γλώσσα

Ως Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας μετά την αποστολή των εγκυκλίων Φ.7 Α/767/ 142964/Γ1 – 15/11/2012 και της 145672/Γ1—20/11/2012 που αφορούν τη διδασκαλία της Β´ ξένης γλώσσας καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για την αοριστολογία και την έλλειψη υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος.

Η αγανάκτηση των γονέων, που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν δεύτερη ξένη γλώσσα καθώς και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Έχει συμπληρωθεί το 1/3 της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά με εκπαιδευτικό προσωπικό ασχολείται με εγκυκλίους όπου η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων.

Καταγγέλουμε επίσης την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας η οποία ως όφειλε δεν έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση στους κόλπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας οφείλουν να ικανοποιήσουν άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.


Λάρισα 29-11-2012


ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ