Αγανάκτηση των παιδιών που επέλεξαν τα Γερμανικά, του αιρετού Α. Μπαγιώργου

                Πάτρα, 2 Δεκέμβρη  2012   

Μπαγιώργος Ανδρέας
Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Προς Εκπαιδευτικούς, Μέλη Συλλόγων Πρωτ/μιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας

Θέμα: Αγανάκτηση των παιδιών που επέλεξαν τα Γερμανικά

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας , έχοντας διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των εγκεκριμένων πιστώσεων, καθοδηγεί τις περιφερειακές υπηρεσίες της ώστε να κατανέμουν με τον βέλτιστο τρόπο, και σύμφωνα με τις σύννομες αρμοδιότητές τους, το εκπαιδευτικό προσωπικό αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων υπαγωγής τους. Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας- απάντηση στην Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Ως Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Αχαϊας μετά την αποστολή των εγκυκλίων Φ.7 Α/767/ 142964/Γ1 – 15/11/2012 και της 145672/Γ1—20/11/2012 που αφορούν τη διδασκαλία της Β´ ξένης γλώσσας καταγγέλλω το Υπουργείο Παιδείας για την αοριστολογία και την έλλειψη υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού θέματος.

Η αγανάκτηση των γονέων, που τα παιδιά τους επέλεξαν τα Γερμανικά σαν δεύτερη ξένη γλώσσα καθώς και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών της Γερμανικής Γλώσσας είναι απόλυτα δικαιολογημένες.

Έφτασαν Χριστούγεννα και το Υπουργείο αντί να καλύψει τα κενά με εκπαιδευτικό προσωπικό ασχολείται με εγκυκλίους όπου η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων.
Καταγγέλλω επίσης τις  Διευθύνσεις οι οποίες ως όφειλαν δεν έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση στους κόλπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καλώ το Σύλλογο να πάρει θέση και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

                                        Με αγωνιστική εκτίμηση
                                          Ανδρέας  Μπαγιώργος