Δράση φιλαναγνωσίας από την Τ.Ε Τρικάλων και το ÖSD!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων μια δράση φιλαναγνωσίας με ανάγνωση παραμυθιού στα Γερμανικά, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν την γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό που συνδέεται με αυτή.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Ν. Τρικάλων και υπό την αιγίδα του Αυστριακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ÖSD)!

Τα αρχικά ÖSD έχουν διπλή σημασία: “Österreichisches Sprachdiplom Deutsch” (Αυστριακό Δίπλωμα Γερμανικής Γλώσσας) και “Österreich, Schweiz, Deutschland” (Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στα Γερμανικά και σε ταυτόχρονη μετάφραση το παραμύθι, και στη συνέχεια με βάση τους ήρωες του παραμυθιού ακολούθησαν κατασκευές μασκών! Μέσα από τις μάσκες αναβίωσαν το παραμύθι, μπήκαν στο ρόλο των ηρώων και δραματοποίησαν τους ήρωες.  Ως θέμα είχε την πλημμύρα, την αλληλεγγύη και την βοήθεια που πρέπει να παρέχουμε σε τέτοιες στιγμές!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ÖSD για την παροχή υλικού, και ιδιαίτερα την κα. Γιοχάννα Κωνσταντέλλου, συνεργάτιδα του ÖSD, που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας με μεγάλη προθυμία!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε παιδιά και γονείς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας φτάνοντας σχεδόν τον αριθμό των 100 παιδιών, τους εκδοτικούς οίκους για την δωρεά εκπαιδευτικού υλικού, καθώς επίσης και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, που με θέρμη φιλοξένησε τους μικρούς  επισκέπτες, έτσι ώστε να περάσουν ένα όμορφο και δημιουργικό πρωινό!