Β. Παλληγιάννης: Ανεύθυνες και προκλητικές οι αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας για τις υποχρεωτικές μετατάξεις (31.12.2014)

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                  
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287                                        

paligiannis@hotmail.gr                                                                        

Αθήνα, 30/12/2014

Παραιτήσεις – Μετατάξεις

Ανεύθυνες και προκλητικές οι αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας

Στο τέλος του 2014 ζούμε και το τέλος της λογικής…

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δεν έλαβε υπόψη του την εισήγηση του ΚΥΣΠΕ και υπέγραψε επιλεκτικά, με άγνωστα σε εμάς κριτήρια, παραιτήσεις εκπαιδευτικών.

Μια απόφαση ανεύθυνη και προκλητική.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργού πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία του ΚΥΣΠΕ, θέτει σε αμφισβήτηση την ισονομία και τη διαφάνεια και, ταυτόχρονα, καταστρατηγεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να υποβάλλουν την παραίτησή τους κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία.

Την ίδια περίοδο, ο Υπουργός Παιδείας  προχώρησε με αδιαφανείς διαδικασίες στις ανακλήσεις, τροποποιήσεις και νέες μετατάξεις εκπαιδευτικών προερχόμενων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια.

Οι αποφάσεις για το σύνολο των μετατάξεων χαρακτηρίζονται από αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, και άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών. Δημιούργησαν, δε, τεράστια προβλήματα στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που συνειδητά είχαν επιλέξει να διοριστούν και να υπηρετήσουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναμφισβήτητα, οι αστήρικτες και αδικαιολόγητες αποφάσεις Αρβανιτόπουλου και Λοβέρδου ήταν, στο σύνολό τους, τιμωρητικές για τους Εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων Π.Ε. Τους στέρησαν το δικαίωμα της μετάθεσης, ακόμα και της απόσπασης στον τόπο των συμφερόντων τους αλλά, το κυριότερο, τους απογοήτευσαν, αφού ισοπέδωσαν τα «πιστεύω» τους για αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και αντικειμενικότητα.

Είναι σίγουρο πως όλες οι Υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τις υποχρεωτικές μετατάξεις θα ανατραπούν στα διοικητικά δικαστήρια.

Η ΔΟΕ ορθώς προτάσσει στο αγωνιστικό της πλαίσιο το θέμα των μετατάξεων που έφερε τα «πάνω – κάτω» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ώστε να υπάρξει δικαίωση όλων όσων υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά ακόμη και των αιτούντων μετάταξη από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια.

Πάντα στη διάθεσή σας

 Παληγιάννης Βασίλειος