Τοπική Επιτροπή Ευβοίας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Ενημερωτικό σημείωμα για τη διαδικασία δηλώσεων Β’ Ξένης Γλώσσας

ΠΕΚΑΓΕΠΕ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

www.pdv.org.gr    info@pdv.org.gr
pekagepe@gmail.com

 

Χαλκίδα, 17 Απριλίου 2019

Αρ.Πρωτοκ.:2/2019

ΠΡΟΣ:

Δ/νσεις Δημοτικων σχολειων Ευβοιας

 

ΚΟΙΝ.:

                                                                                                          – Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

– Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας

– Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιφέρειας Καρύστου

Ένωση συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων Δήμου Χαλκίδας

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

ΣΧΕΤ: Εγκύκλιος ΥΠ.Π.Ε.Θ. υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ52/60314/Δ1/16-04-2019 με θέμα «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019- 2020»

 

Θέμα: Διαδικασία Δηλώσεων Β’ Ξένης Γλώσσας

 

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

εν όψει της επικείμενης  διαδικασίας υποβολής δηλώσεων των μαθητών/τριών της Δ’ δημοτικού αναφορικά με τη Β’ Ξένη Γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στην Ε΄ τάξη, σας καλούμε να μεριμνήσετε για την ορθή και σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. Φ52/60314/Δ1/16-04-2019 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ με θέμα «Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019- 2020» ενημέρωση των μαθητών/-τριών και των Γονέων & Κηδεμόνων τους.

Το παραπάνω αφορά τόσο τους μαθητές/-ριες που θα φοιτήσουν στην Ε’ δημοτικού όσο και εκείνες /εκείνους που επιθυμούν να κάνουν δήλωση αλλαγής Β’ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο κατά το ερχόμενο σχολικό έτος.

Η ανάγκη της παρούσας επισήμανσης απορρέει και από το γεγονός ότι τις περασμένες σχολικές χρονιές, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων αλλά και εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07, διαπιστώθηκε ότι σε συγκεκριμένα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διατάξεις, με αποτέλεσμα να μη διδάσκεται τελικά η γλώσσας επιλογής των μαθητών/τριών που φοιτούν σε αυτά, παρά τις δεσμεύσεις διευθυντών/-ντριών για την ορθή καταγραφή του σωστού αριθμού μαθητών.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω σας ενημερώνουμε/υπενθυμίζουμε ότι στον Νομό Ευβοίας υπάρχει διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών ΠΕ07, οι οποίοι και είναι πρόθυμοι να καλύψουν  και το τελευταίο υπάρχον  κενό, προκειμένου να διασφαλιστεί η διδασκαλία της Γερμανικής σε όσες/όσους την έχουν επιλέξει, το οποίοι προαπαιτεί τη διασφάλιση της ορθής διαδικασίας καταγραφής του σωστού αριθμού μαθητών και των ωρών διδασκαλίας στις ίδιες τις σχολικές μονάδες!

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στον κλάδο μας και σε κάθε σχολείο ξεχωριστά και να υπογραμμίσουμε παράλληλα  ότι θα υπερασπιστούμε, τόσο ως Συλλογικότητα όσο και ο καθένας ατομικά και με κάθε πρόσφορο σε εμάς μέσο, το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και πρόσβασης του συνόλου των μαθητών/τριών στο μορφωτικό αγαθό της Β’ Ξένης Γλώσσας.

Σκοπός της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της Γερμανικής Γλώσσας και στο πλαίσιο αυτό η διασφάλιση της  διδασκαλίας της στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου έχει επιλεγεί από τους μαθητές/μαθήτριες.

Ευελπιστώντας σε μια εποικοδομητική  και ουσιαστική συνεργασία, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και βρισκόμαστε στην διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση

Τοπική Επιτροπή Ευβοίας της

Πανελλήνιας Ένωσης  Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

 

Ενημερωτικό Σημείωμα Τ.Ε Ευβοίας