Προσφυγή της ΕΛΜΕ Ροδόπης στον εισαγγελέα για τα κενά των καθηγητών

Σας ενημερώνουμε ότι στην τελευταία συνεδρίασή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης έλαβε ομόφωνα την απόφαση να προσφύγει στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν.Ροδόπης, για τον διαιωνιζόμενο εμπαιγμό ως προς την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες του Νομού μας.

Καθώς βαδίζουμε προς τη συμπλήρωση 3 μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και συγχρόνως τίποτε, ακόμη και αυτή τη στιγμή, δεν προμηνύει την επίλυση του ακανθώδους προβλήματος που οδηγεί τα σχολεία μας στο να υπολειτουργούν και τους μαθητές μας να εξακολουθούν να χάνουν περισσότερες από 400 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, θεωρούμε ότι κάθε έννοια «αναμονής», «υπομονής» ή «περιόδου χάριτος» έχει πια προ πολλού πάψει να υφίσταται. Η λύση είναι δυστυχώς πλέον ο δρόμος της Δικαιοσύνης.

    Ενημερωτικά, η κατάθεση της καταγγελίας στον εισαγγελέα θα γίνει τη Δευτέρα 18/11/2013 στις 12 το μεσημέρι και θα την συνυπογράψουν, πλην του προεδρείου της ΕΛΜΕ, και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Ν. Ροδόπης

                                                                                   Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

                                                                                          Ο πρόεδρος

                                                                                        Ν.Δαπέργολας