Πότε θα τελειώσει το μαρτύριο των διοριστέων-αδιόριστων εκπαιδευτικών από τον ΑΣΕΠ του 2008(!!!)?

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ – ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ (60-40) 2008

Στις 24 Ιανουαρίου 2014, ενάμιση ολόκληρο χρόνο μετά τους τελευταίους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την κατανομή θέσεων για 212 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν το προσεχές διάστημα και αφορούν σε ένα μικρό δυστυχώς μέρος τους εναπομείναντες διοριστέους εκπαιδευτικούς από τον ΑΣΕΠ του 2008.

Συγκεκριμένα, με βάση το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ κλήθηκαν για διορισμό 112 εκπαιδευτικοί ΠΕ (95 νηπιαγωγοί και 17 δάσκαλοι, αμφότεροι κριθέντες διοριστέοι μέσω ΑΣΕΠ και προϋπηρεσίας) και 100 εκπαιδευτικοί της ΔΕ διαφόρων ειδικοτήτων (εκ των οποίων μόνο 64 ανήκουν στους κόλπους των διοριστέων του ΑΣΕΠ 2008).

Δε θα σταθούμε τόσο στο γεγονός, ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ συνεχίζει να διορίζει από κατηγορίες μη διοριστέων εκπαιδευτικών, παρακάμπτοντας τους διοριστέους του ΑΣΕΠ (παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που λάβαμε ως Πρωτοβουλία σε συνάντηση με το σύμβουλο του Υπουργού κύριο Λάσκαρη), αλλά στο ότι δείχνει να ξεχνά ποιοί είμαστε και ποιές υποχρεώσεις έχει απέναντί μας (ηθικές και νομικές), μη προχωρώντας στην άμεση πρόσληψη όλων μας.

Κύριοι, να σας υπενθυμίσουμε ότι κληθήκαμε το 2008 να διαγωνιστούμε διεκδικώντας προκηρυγμένες θέσεις από το κράτος για την κάλυψη δεδομένων και υπαρκτών εκπαιδευτικών αναγκών. ΠΕΤΥΧΑΜΕ και κριθήκαμε ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ (μέσω του ΑΣΕΠ ή της θεσμοθετημένης διαδικασίας της προϋπηρεσίας)  έχοντας μάλιστα και ΦΕΚ Διορισμού – που μας ζητήθηκε ξανά πρόσφατα για την επικαιροποίηση στοιχείων του ΑΣΕΠ -. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ από τότε που διαγωνιστήκαμε, παραμένουμε ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ 672 εκπαιδευτικοί από κλάδους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε με στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τις εξελίξεις, πληροφορηθήκαμε την πρόθεσή τους για απορρόφηση στην εκπαίδευση τον ερχόμενο Απρίλη άλλων 200 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας από τον πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ (μιας και οι διοριστέοι  της πρωτοβάθμιας εξαντλήθηκαν με τους πρόσφατους διορισμούς) .

Με  δεδομένες τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες ακόμη και εν μέσω της σχολικής χρονιάς, με την υπομονή μας και την αντοχή μας εξαντλημένη και φυσικά με αφορμή το όργιο φημών που διαρρέονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για απορρόφηση το 2014 όλων των εναπομεινάντων διοριστέων ΑΣΕΠ από τα αρμόδια Υπουργεία, ΖΗΤΑΜΕ από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο να τοποθετηθεί άμεσα για το θέμα μας και επιτέλους να μας δοθεί ένα ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ για την απορρόφηση ΟΛΩΝ των υπόλοιπων 672 εκπαιδευτικών, που εδώ και 5 χρόνια έχουμε θέσει άδικα τις ζωές μας σε αναμονή.

Ακολουθεί η λίστα με τους εναπομείναντες διοριστέους και το συνολικό αριθμό ανά ειδικότητα (από ΑΣΕΠ και 40%)

ΠΕ01 (Θεολόγοι)                              22

ΠΕ05 (Γαλλικής)                             104

ΠΕ06 (Αγγλικής)                            164

ΠΕ07 (Γερμανικής)                        102

ΠΕ08 (Εικαστικά)                           16

ΠΕ09 (Οικονομολόγοι)                   18

ΠΕ11 (Γυμναστές)                           24

ΠΕ12 (Πολ. Μηχανικοί)                  11

ΠΕ13 (Νομικής)                              15

ΠΕ15 (Οικιακής Οικονομίας)           8

ΠΕ17.01 (Μηχανικοί)                      11

ΠΕ17.02 (Μηχανολόγοι)                 12

ΠΕ17.03 (Ηλεκτρολόγοι)                 29

ΠΕ17.04 (Ηλεκτρονικοί)                  10

ΠΕ18 (Τεχνικές Ειδικότητες)          18

ΠΕ19 (Πληροφορική ΑΕΙ)               54

ΠΕ20 (Πληροφορική ΤΕΙ)               36

ΠΕ32 (Θεατρικών σπουδών)           5

ΠΕ33 (Ιστορίας της επιστήμης)      9

ΠΕ34 (Ιταλικής)                                 4

Σύνολο                                              672

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας
Τσιούμας Γιώργος
Βαλαβάνη Χριστίνα
Παπανίκος Χάρης
Περιστερίδου Σοφία

Επικοινωνία: dioristeoi2008@gmail.com