Να διδάσκονται και οι ξένες γλώσσες με φορητούς υπολογιστές

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΣΤΡΑΤΑΚΗ

ΘΕΜΑ: Φορητοί υπολογιστές στους μαθητές της Α’Γυμνασίου.

Η απόφαση για επιδότηση αγοράς μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου όλης της Ελλάδας είναι μία πρωτοβουλία που κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς ενισχύει την πρόσβαση των μαθητών στην κοινωνία της γνώσης, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ως εργαλείο μάθησης.
Δεδομένου, όμως, ότι ο προσωπικός αυτός ηλεκτρονικός υπολογιστής θα είναι κατάλληλος για μαθητές και θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα μαθήματα και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, είναι ανάγκη να διαθέτει προεγκατεστημένο λογισμικό για όλα τα επίπεδα εκμάθησης (Α1,Α2,Β1,Β2,C1,C2) και για όλες τις παρεχόμενες ξένες γλώσσες του εκπαιδευτικού μας συστήματος (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά).
Έτσι, θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να επιλέξουν τα λογισμικά πακέτα όλων των γλωσσών, ανεξαρτήτως της δεύτερης ξένης γλώσσας που θα έχουν επιλέξει στο σχολείο.
Επειδή, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ισοτιμία πρόσβασης των μαθητών σε όλες τις ξένες γλώσσες του εκπαιδευτικού συστήματος μέσω του προσωπικού Η/Υ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου τα λογισμικά πακέτα όλων των ξένων γλωσσών να περιλαμβάνονται στους επιδοτούμενους προσωπικούς Η/Υ για τους μαθητές της Α’Γυμνασίου.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

Η ερώτηση