Επιστημονικές Ενώσεις ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20 & ΠΕ32: Αγανάκτηση από το συνεχή εμπαιγμό του Υπουργείου για μετατάξεις-αποσπάσεις (30.07.2012)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
www.pekap.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
www.deutsch.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
www.apf.gr
——–
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
www.pasykaga.gr
——–
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓ ΠΠ)
www.aplf.gr

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)
www.art-teachers.com

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.ΣΥ.Θ)
www.pesyth.gr

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας


Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 μέλη των Δ.Σ. των παραπάνω Επιστημονικών Φορέων συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Ευδοκία Καρδαμίτση με την οποία συζητήθηκαν οι μετατάξεις και αποσπάσεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η κυρία Καρδαμίτση μας ενημέρωσε ότι δεν θα γίνουν τη φετινή χρονιά οι μετατάξεις γιατί δεν υπάρχει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο και επειδή απαιτείται χρόνος για τη διαμόρφωσή του, οι μετατάξεις  προβλέπεται να γίνουν το Μάρτιο του 2013 μαζί με τις μεταθέσεις. Αντέκρουσε το επιχείρημά μας ότι εδώ και πολλά χρόνια γίνονται μετατάξεις, με τη δικαιολογία ότι τώρα είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός των μετατασσομένων.

Σε ερώτησή μας για τον αριθμό των διορισμών της φετινής χρονιάς μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο ακριβής αριθμός  διορισμών.

Για τις αποσπάσεις ενημερωθήκαμε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση αποσπάσεων δεν μπορεί να ανοίξει το σύστημα για να γίνουν συμπληρωματικές αιτήσεις απόσπασης, άρα η συμπληρωματική εγκύκλιος για αποσπάσεις στην Πρωτοβάθμια θα ακολουθήσει την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ έπεται των αποσπάσεων σε φορείς του Υπουργείου, οι οποίες δεν είναι ακόμα έτοιμες, άρα η όλη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσει και να μην υπάρχουν καθηγητές ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη του σχολικού έτους. Δεν μπορούμε παρά να αποδώσουμε όλη αυτή την καθυστέρηση είτε σε ανικανότητα, είτε σε σκοπιμότητα των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, καθώς από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα αίτησης απόσπασης στην Πρωτοβάθμια στις παραπάνω ειδικότητες ώστε να αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με την κυρία Μαυροπούλου, συνεργάτη του Υφυπουργού Παιδείας, η οποία μας είπε ότι θα κοιτάξει το συγκεκριμένο θέμα και ανανέωσε το ραντεβού μας για σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουλίου, αφού επανεξετάσουν το θέμα με τον Υφυπουργό. Η τελική ενημέρωση που είχαμε σήμερα ήταν ότι «όλες οι διαδικασίες θα γίνουν στο χρόνο τους», χωρίς να προσδιορίζεται το πότε ακριβώς, ενώ έχουμε  ήδη φτάσει στον Αύγουστο και δεν έχει αρχίσει ακόμα η διαδικασία της πρώτης φάσης των αποσπάσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τον συνεχή εμπαιγμό από την πολιτική ηγεσία και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε συνεχή επαφή με τα Διοικητικά Συμβούλια των επιστημονικών φορέων ώστε να ενημερωθούν άμεσα για τις δράσεις και κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται σε συνεργασία και με τους συνδικαλιστικούς φορείς.

 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Επιστημονικών Φορέων