Ενημέρωση για την κινητοποίηση των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών (ΠΕ07, ΠΕ06, ΠΕ05) την Πέμπτη 12.09 στο Υ.ΠΑΙ.Θ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
www.apf.gr
——–
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
www.pasykaga.gr
——–
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
www.aplf.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΔΕ)
www.pekade.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
www.deutsch.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕ05-06-07
ΠΕΜΠΤΗ 12 -9-2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την Πέμπτη 12-09-2013 στις 13:30 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών (Γαλλικής – ΠΕ05, Αγγλικής – ΠΕ06 και Γερμανικής – ΠΕ07) στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Μετά από πίεση που άσκησαν οι παρευρισκόμενοι, οι Πρόεδροι των Ενώσεων έγιναν τελικά δεκτοί από το Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου, κο Γιαννόπουλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μαζί με τους Προέδρους ο νομικός σύμβουλος των Ενώσεων κος Στ.Τσιμσίρης και ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ κος Γρ. Καλομοίρης.

Ο κος Καλομοίρης ενημέρωσε τα ΔΣ ότι αναμένεται την Τρίτη 17/9, έκδοση νέας εγκυκλίου β´φάσης υποχρεωτικών μετατάξεων και προκήρυξης νέων θέσεων. Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ικανοποιηθεί οι ενστάσεις των πρώτων υποχρεωτικών μετατάξεων. Η εξέταση των αιτήσεων απόσπασης, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της β´φάσης των μετατάξεων. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει και τους κλάδους που είχαν εξαιρεθεί στην α´φάση. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να αποσπώνται εκπαιδευτικοί ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχουν κενά, ως υπεράριθμοι.

Μπορούμε να συνάγουμε ως συμπέρασμα ότι οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις έχουν ως στόχο τον εξαναγκασμό των συναδέλφων σε υποχρεωτικές μετατάξεις και μετακινήσεις ανά την Ελλάδα και μελλοντικά τη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Μετά από αναμονή, οι Πρόεδροι, ο νομικός σύμβουλος και ο αιρετός συναντήθηκαν με τον κο Γιαννόπουλο στον οποίο έθεσαν και τα άμεσα θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους αλλά και τα πάγια. Εκτός του αιτήματος για αύξηση των ωρών διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες και τη σύνδεση της διδασκαλίας με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ), συζητήθηκε το σοβαρότατο θέμα των αναθέσεων αλλά και του αριθμού μαθητών ανά τμήμα καθώς και της προσθήκης της Ξένης γλώσσας και στα μαθήματα επιλογής στο Λύκειο. Ο κος Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον κο Κεδίκογλου τα θέματα και τις θέσεις των ενώσεων των εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και να εξηγήσει τη σοβαρότητα και τη βαρύτητα των ζητημάτων. Οι Πρόεδροι ζήτησαν από τη Γραμματεία του κου Κεδίκογλου να οριστεί άμεσα συνάντηση με τον ίδιο τον Υφυπουργό.

Τα Δ.Σ των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών
Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών

Σημείωση deutsch.gr: Τους εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε Κατερίνα Γκριτζαλιώτη.

——————————————————————————————————————————–
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΕΠΕΙΔΗ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ  ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΕΠΕΙΔΗ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
1. ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
2. ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕ05/ΠΕ06/ΠΕ07
3. ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 12/9/2013 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 13.30 Μ.Μ.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

02b96ab6e0935145589be4e1408a1675KALESMA_PE05_06_07.doc