«Εφημερίδα των συντακτών»: Πτυχία και από τον… Θείο Σαμ

Εμφύλιο μεταξύ κολεγίων από Ε.Ε. και «τρίτες χώρες» (βλ. ΗΠΑ) στη νέα, πλήρως απορρυθμισμένη αγορά των… ιδιωτικών ΑΕΙ προκαλεί η τροπολογία-σκούπα Αρβανιτόπουλου, που φέρεται να δέχτηκε το τελευταίο διάστημα πολλές επισκέψεις από τον Αμερικανό πρέσβη.

Την έναρξη ενός ακήρυχτου πολέμου συμφερόντων στη νέα αγορά της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σήμανε η προχθεσινή ψήφιση της τροπολογίας-σκούπα του υπουργείου Παιδείας, με την οποία -όπως αποκάλυψε η «Εφ.Συν.»- βολεύονται όλοι όσοι επί χρόνια πίεζαν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να πάρουν -με το έτσι θέλω- τη σφραγίδα της νομιμοποίησης. Και μ' αυτόν τον τρόπο έγινε…

Με μια πρωτόγνωρη, ωμή παραβίαση της εθνικής νομοθεσίας, των κοινοτικών δεσμεύσεων και του ίδιου του Συντάγματος, που απαγορεύει –τουλάχιστον ως έχει- την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας βάζει στο παιχνίδι αμερικανικά, ελληνικά και όσα άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα είχαν μείνει έξω από τις ρυθμίσεις νομιμοποίησης των κολεγίων, οι οποίες -λόγω της σχετικής κοινοτικής οδηγίας- αφορούν αποκλειστικά ευρωπαϊκές συνεργασίες.

Τα μεγάλα μέσα
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Παιδείας εθεάθη όχι μία, αλλά αρκετές φορές ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, που συνομίλησε με τον κ. Αρβανιτόπουλο προφανώς όχι για εθιμοτυπικούς λόγους και σίγουρα όχι για ανακοινώσιμα θέματα, καθώς ουδεμία επίσημη ενημέρωση παρείχε το υπουργείο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ…