Δελτίο τύπου: Πρωτοβουλία Διοριστέων- Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 (60-40)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με το παρόν δελτίο τύπου η Πρωτοβουλία Διοριστέων- Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008 (60-40), γνωστή δυστυχώς στην εκπαιδευτική κοινότητα και ως «Πρωτοβουλία των 800 όμηρων του ΑΣΕΠ 2008», θα επιχειρήσει έναν σύντομο απολογισμό των κυριότερων ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες από μέλη της σε όλη την Ελλάδα και θα αναφερθεί σε προγραμματισμένες δράσεις και κινητοποιήσεις με στόχο την κλιμάκωση του δίκαιου αγώνα μας. Αναλυτικότερα:

1. Είχαμε την πρώτη τοποθέτηση υπέρ της προσπάθειάς μας από υπουργό της Κυβέρνησης. Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη ήρθαν σε εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, ο οποίος ομολογουμένως μας πρόσφερε ουσιαστική ενημέρωση και στήριξη. Ο κ. Καράογλου αφού συμμερίστηκε το δίκαιο και αυτονόητο του διορισμού μας στη δημόσια εκπαίδευση μετά από 4 χρόνια αναμονής, εξέφρασε την απορία του για την επιλογή του υπουργείου Παιδείας να διορίσει τον Αύγουστο του 2012 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων των οποίων οι πίνακες διορισμών είχαν ήδη εξαντληθεί και που προέρχονταν από το 24μηνο και τις ειδικές κατηγορίες, αντί των 800 εναπομεινάντων διοριστέων του 2008 από ΑΣΕΠ και προϋπηρεσία. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να έρθει σε απευθείας επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το θέμα μας και σε μετέπειτα επικοινωνία μας με τους συμβούλους του -μετά τις εν λόγω επαφές-, ενημερωθήκαμε ότι  είναι στις προθέσεις των υπουργών να προχωρήσουν στην απορρόφησή μας το καλοκαίρι, εφόσον εγκριθούν οι ανάλογες πιστώσεις.

2. Όπως είχαμε προαναγγείλει, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου η συνάντηση των διοριστέων εκπαιδευτικών νοτίου Ελλάδος, εκπρόσωποι των οποίων ξεκίνησαν ήδη δια ζώσης επαφές με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με τα υπουργεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, από τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί η έγκριση των πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

3. Μέλη της Πρωτοβουλίας από όλη την Ελλάδα έρχονται σε τακτικές επαφές με στελέχη του υπουργείου Παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα, ενώ αναμένουμε την πραγματοποίηση συναντήσεων με τον κ. Ιωαννίδη, υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Κουράκη, υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο, ώστε να ακούσουμε και από τα χείλη του δέσμευση για απορρόφησή μας από τα κονδύλια που θα εγκριθούν.

Τέλος, απευθυνόμενοι στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι παρά τις προσπάθειες πολλών να μας κάνουν να νιώσουμε έτσι, δεν είμαστε γραφικοί πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που επιδιώκουν το διορισμό τους στο δημόσιο στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας. Είμαστε υπερήφανοι εκπαιδευτικοί, που κερδίσαμε το διορισμό μας αποκλειστικά χάρη στην προσπάθεια μας, μαζεύοντας μόρια και περνώντας από τις συμπληγάδες του ΑΣΕΠ. Δεν αντέχουμε να ακούσουμε ξανά από επίσημα χείλη ότι είμαστε «άτυχοι», γνωρίζοντας ότι συνάδελφοι μας που διορίστηκαν μέσω του ίδιου (!) ΑΣΕΠ με εμάς συμπληρώνουν φέτος 4 χρόνια εκπαιδευτικού έργου στην τάξη, την ώρα που εμείς συμπληρώνουμε 4 χρόνια ομηρίας.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, επειδή γνωρίζετε καλά ότι τα κενά στα ελληνικά σχολεία ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι χιλιάδες, επειδή μαθητές της χώρας χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, παίζοντας στις σχολικές αυλές λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, επειδή πιστεύετε στην αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και την τήρηση των νόμων, αλλά και τελικά επειδή στη θέση μας θα μπορούσε να βρίσκεται το δικό σας παιδί, ζητάμε τη στήριξή σας στον αγώνα που η μοίρα μας επιφύλαξε.

Προσκαλούμε με το παρόν δελτίο τύπου τους συλλόγους εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης,  την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να συμπαρασταθούν εμπράκτως στον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους διοριστέους εκπαιδευτικούς του 2008 από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και κάθε απλό εκπαιδευτικό από τη Θεσσαλονίκη να μας συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουμε και για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση σύντομα.

Θα επαναλάβουμε προς όλους, ότι αυτός ο διορισμός κερδήθηκε με την αξία μας, βάσει νόμων και θεσμών και όχι με τις γνωριμίες μας.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας
Αντωνακάκη Φιλία
Περιστερίδου Σοφία
Τσιούμας Γιώργος

Επικοινωνία
sofiaperisteridou@yahoo.gr