Δ.Σ. Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε: Πάνω από 1500 τμήματα χωρίς καθηγητή Γερμανικών στα Δημοτικά Σχολεία και δεκάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί Γερμανικών θύματα «εικονικών» αποσπάσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Τ.Θ. 51717  Τ.Κ. 14503 Αθήνα
E-Fax: 15102017899
www.deutsch.gr  ●  info@deutsch.gr

Αθήνα, 10-12-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ.Σ. Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε: Πάνω από 1500 τμήματα χωρίς καθηγητή Γερμανικών στα Δημοτικά Σχολεία και δεκάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί Γερμανικών θύματα «εικονικών» αποσπάσεων

Σειρά επαφών στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι είχε σήμερα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. κ. Αντώνης Παζάλος, σχετικά με τα κενά σε καθηγητές Γερμανικών (ΠΕ07) που παρουσιάζονται στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας και το νέο φαινόμενο των «εικονικών» αποσπάσεων μονίμων εκπαιδευτικών. Ο κ. Αντώνης Παζάλος συναντήθηκε με στελέχη από τις Διευθύνσεις Προσωπικού και Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ και με την κα. Ευδοκία Καρδαμίτση, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Παζάλος υπογράμμισε στους συνομιλητές του πως η πρόσληψη 27 αναπληρωτών Γερμανικής στις 5 Δεκεμβρίου 2013 αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα. Θα πρέπει όμως άμεσα όσες από τις 27 θέσεις δεν καλύφθηκαν από τους συναδέλφους να επανακαλυφθούν πριν τις γιορτές, με νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε μετέφερε στους υπεύθυνους του Υ.ΠΑΙ.Θ. την αγανάκτηση των συναδέλφων για τις «εικονικές» αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Δεν είναι δυνατόν κάποιος εκπαιδευτικός να αποσπάται και να μην «αποδεσμεύεται» – αυτή η πρακτική εξοντώνει ψυχικά και οικονομικά τους συναδέλφους, δημιουργεί αδικαιολόγητες τριβές στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δυναμιτίζοντας το απαραίτητο κλίμα ηρεμίας στις σχολικές μονάδες.

Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας – απαιτούνται τουλάχιστον 150 αναπληρωτές Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07) – δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε καλεί τους συναδέλφους, μαζί με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα σχολεία, και να πιεστεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

dcf73f840a50da0145f24e8e0169dc4bENOSI_Deltio_typou_Pazalos_131210.doc