Ανάκληση μετάθεσης (21.05.2009)

21.05.2009 Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζου ανακλήθηκε η μετάθεση της συναδέλφου Σγαρδέλη Ελένης στο Βαρβάκειο Πειραματικό Γυμνάσιο. Πατήστε εδώ.

14.05.2009
Με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζου (Αρ.Πρωτ. 44182/Δ2/12.05.2009) επέρχονται ορισμένες αλλαγές στις μεταθέσεις που ανακοινώθηκαν στις 7 Απριλίου. Συγκεκριμένα για τον κλάδο ΠΕ07:

Α. Μετατίθεται συμπληρωματικά η συνάδελφος ΚΑΓΚΑΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ στην Α´ Ανατολικής Αττικής, μετά τη διαπίστωση λάθους στον υπολογισμό εντοπιότητας.
Β. Τροποποιούνται οι περιοχές μετάθεσης των παρακάτω:
– ΓΚΟΛΙΑ ΕΚΕΝΗ, αντί της Γ´ Κοζάνης μετατίθεται στην Α´ Κοζάνης
– ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, αντί της Α´ Κοζάνης μετατίθεται στη Γ´ Κοζάνης
– ΚΟΥΡΝΕΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, αντί της Α´ Ανατ. Αττικής μετατίθεται στην Α´ Πειραιά
– ΡΑΠΑΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, αντί της Α´ Πειραιά μετατίθεται στη Γ´ Αθήνας
Γ. Τροποποιούνται τα μόρια μετάθεσης, χωρίς όμως να αλλάζει η περιοχή μετάθεσης των συναδέλφων ΔΕΜΙΡΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΔΟΥΚΑ ΒΑΝΩΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Τα νέα μόρια μετάθεσης έχουν καταχωρηθεί στην έρευνα της Επιτροπής Ερευνών (Δ´ έκδοση).

H Επιτροπή Ερευνών προχώρησε σε συμπλήρωση της έρευνας για τις μεταθέσεις και τη δημοσιεύουμε σήμερα σε Δ´έκδοση (14.05.2009).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2009 ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ07 (Δ´έκδοση)


01.05.2009
Δύο επιπλέον λειτουργικά κενά σε Μουσικά Σχολεία:
1.Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
2.Μουσικό Σχολείο Ρόδου

30.04.2009
Έχουν κοινοποιηθεί έως σήμερα τα εξής λειτουργικά κενά ΠΕ07 σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία από τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε καθεμιά από τις παρακάτω σχολικές μονάδες υπάρχει από μία θέση:
1.Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα (Α´ Ανατ. Αττικής)
2.Μουσικό Σχολείο Πάτρας
3.Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης
4.Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής
5.Μουσικό Σχολείο Λαμίας
6.Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου

Για την κάλυψη των λειτουργικών αυτών κενών για το σχ. έτος 2009-10 μπορούν να υποβληθούν μέχρι την 6η Μαΐου αιτήσεις απόσπασης. Σε περίπτωση που έρθει σε γνώση κάποιας/κάποιου οποιαδήποτε άλλο λειτουργικό κενό, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@deutsch.gr, ώστε να αναρτηθεί κι αυτό στην ιστοσελίδα μας προς ενημέρωση όλων.

Βάσεις μεταθέσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των κλάδων από το 2001 ως το 2009
, με την επιμέλεια του συναδέλφου Γιάννη Μαλλιαρού.

ΟΛΜΕ: 
Ανακοίνωση
σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από τη δήλωση – καταγγελία του αιρετού μέλους του ΚΥΣΔΕ κ. Θεόφιλου Σακαλίδη.

Επειδή από το σχολικό έτος 2008-09 παρουσιάζονται και στον κλάδο ΠΕ07, σε μαζική πλέον μορφή, προβλήματα με μόνιμους εκπαιδευτικούς Γερμανικής Φιλολογίας που είτε ως νεοδιόριστοι είτε ως μετατεθέντες κρίνονται «υπεράριθμοι» ή βρίσκονται στη «διάθεση του ΠΥΣΔΕ» ή για να συμπληρώσουν ωράριο μετακινούνται σε πάνω από δύο σχολικές μονάδες κλπ., αναδημοσιεύουμε προς ενημέρωση και προβληματισμό παλαιότερο υπόμνημα με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις και οι προτάσεις της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για αυτά τα ζητήματα.
Για να δείτε το υπόμνημα της ΟΛΜΕ πατήστε
εδώ

16.04.2009 Κυκλοφόρησε διευκρινιστική εγκύκλιος στην οποία προβλέπεται ότι η απόσπαση σε γραφεία όσων υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά το 2009 θα έχει υποχρεωτικά τουλάχιστον τριετή διάρκεια, ενώ οι ανανεώσεις των ήδη αποσπασμένων εκπαιδευτικών θα έχουν μονοετή διάρκεια.

14.04.2009 Καλούνται από 15-04-2009 μέχρι και 06-05-2009, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να αποσπασθούν για το διδακτικό έτος 2009 – 2010, να υποβάλουν αίτηση, μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων, στο πλησιέστερο Γραφείο ή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου θα καταθέσουν και τα δικαιολογητικά. Βάση του συστήματος είναι η ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αιτήσεων που καταργεί τα προηγούμενα έντυπα αποσπάσεων. Η φόρμα καλύπτει όλες τις αιτήσεις απόσπασης με εξαίρεση τις αιτήσεις απόσπασης σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, για τις οποίες θα εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι διαδικασίες που καθορίζονται στη σχετική εγκύκλιο. Oι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν έναν μόνο φορέα και μέχρι 5 ΠΥΣΔΕ. Εάν για έναν εκπαιδευτικό ικανοποιηθεί αίτηση απόσπασης σε φορέα, στη συνέχεια δεν εξετάζεται η αίτησή του για απόσπαση σε ΠΥΣΔΕ.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΡΙΕΤΗΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ
Σύμφωνα με τη σημερινή εγκύκλιο οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ, στα Γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης θα είναι υποχρεωτικά τουλάχιστον τριετής.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2009 – 2010 σε υπηρεσίες και φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις διαδικασίες του Ν. 2740/1999 (ΦΕΚ 186Α´)»

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Μουσικά Γυμνάσια-Λύκεια, Καλλιτεχνικά Γυμνάσια-Λύκεια, Σ.Μ.Ε.Α. και Τμήματα Ένταξης, Πειραματικά Σχολεία, Διαπολιτισμικά Σχολεία  για το διδακτικό έτος 2009-2010».

Έντυπο
αποσπάσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης

Περισσότερα: Εγκύκλιοι Αποσπάσεων-Εκπαιδευτικών Αδειών

Επιτροπή Ερευνών: «Οι αποσπάσεις μονίμων καθηγητών Γερμανικής Φιλολογίας του σχολικού έτους 2008-09» – πατήστε εδώ (και επιλέξτε αποσπάσεις εσωτερικού)

Τηλεφωνικός κατάλογος Διευθύνσεων και Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας

H Επιτροπή Ερευνών – ύστερα από νέες παρατηρήσεις και υποδείξεις συναδέλφων – προχώρησε σε συμπλήρωση της έρευνας για τις μεταθέσεις και τη δημοσιεύουμε σήμερα σε Γ´έκδοση.

10.04.2009
Αρκετές συναδέλφισσες επικοινώνησαν με την Επιτροπή Ερευνών με παρατηρήσεις και ερωτήματα για την έρευνα της Επιτροπής Ερευνών σχετικά με τις μεταθέσεις του 2009, γεγονός που μας οδήγησε να δημοσιεύσουμε σήμερα την έρευνα με νέα στοιχεία (Β´ έκδοση).
Από μία συνάδελφο μάλιστα λάβαμε αντίγραφο της Πράξης 9/2009 του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. με θέμα: «Ένταξη εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων». Πρόκειται για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που μετατίθενται είτε λόγω πολυτεκνίας είτε λόγω ασθενείας. Στον κλάδο ΠΕ07 εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές έξι συναδέλφισσες. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι ανήκοντες στις ειδικές κατηγορίες τοποθετούνται πρώτοι στις περιοχές μετάθεσης ανεξαρτήτως μορίων.


09.04.2009
Η Επιτροπή Ερευνών της Πανελλήνιας Ένωσης προχώρησε σε επεξεργασία των μεταθέσεων ΠΕ07. Αξιοποιώντας στοιχεία από το αρχείο μελών της Πανελλήνιας Ένωσης και από το Υπ.Ε.Π.Θ ενοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες σε ένα αρχείο.
Το αρχείο περιλαμβάνει:
Α.Τους μετατεθέντες ανά έτος διορισμού. Οι 127 μετατεθέντες – νεοδιόριστοι του φετινού σχολικού έτους – διαχωρίζονται χρωματικά.
Β.Τα μόρια του κάθε συναδέλφου.
Γ.Την περιοχή προέλευσης και την περιοχή μετάθεσης κάθε συναδέλφου. Χρησιμοποιώντας τα «αυτάκια» μπορεί να δει κανείς π.χ. ποιοι συνάδελφοι μετακινήθηκαν από κάποια περιοχή ή από πού ήρθαν σε κάποια περιοχή κλπ.
Για παρατηρήσεις, ερωτήσεις κλπ. στείλτε μήνυμα στη ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής Ερευνών
forschung@deutsch.gr

Σήμερα ανακοινώθηκαν από το Υπ.Ε.Π.Θ. οι βάσεις μετάθεσης (με πόσα μόρια μετατέθηκε ο τελευταίος στην αντίστοιχη περιοχή) των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πατήστε εδώ


Στις βάσεις μεταθέσεων ΠΕ07 δεν περιλαμβάνεται η Α και Β Θεσσαλονίκης, διότι οι συναδέλφισσες που μετατέθηκαν στις περιοχές αυτές, δεν μετατέθηκαν με βάση τα μόριά τους, αλλά ως ειδική κατηγορία.

07.04.2009 Ανακοινώθηκαν από το Υπ.Ε.Π.Θ οι μεταθέσεις των μονίμων καθηγητών Γερμανικής Φιλολογίας από περιοχή σε περιοχή. 222 καθηγήτριες και καθηγητές ΠΕ07 – αριθμός ρεκόρ στη ιστορία του κλάδου – μετατίθενται από περιοχή σε περιοχή.

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΤΕΘΕΝΤΩΝ ΠΕ07

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΤΕΘΕΝΤΩΝ ΠΕ07 ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

02.04.2009 ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση Εκπαιδευτικών για Διαδικασίες μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων

30.03.2009
Γνωστοποιήθηκαν οι μεταθέσεις στα Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά και Διαπολιτισμικά σχολεία των μονίμων καθηγητών ΠΕ07.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ Γ/ΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ Α ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 1ο Γ/ΣΙΟ

ΣΓΑΡΔΕΛΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ07 8ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Β ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΥ Γ/ΣΙΟ

ΠΙΤΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ07 Γ/ΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ Α ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Γ/ΣΙΟ

ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ ΠΕ07 Γ/ΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ Β ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ Γ/ΣΙΟ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΕ07 Α ΣΕΡΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΙΚΑ ΣΟΦΙΑ ΠΕ07 Γ’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΒΑΡΣΑΜΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕ07 Δ’ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Γ/ΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΓΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ07 Γ’ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Γ/ΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΔΟΥΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΕ07 Α’ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γ/ΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Περισσότερα: Οι μεταθέσεις ΠΕ07 των προηγούμενων τεσσάρων ετών – πατήστε εδώ

27.03.2009 Περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν κάνει αίτηση για μετάθεση αγωνιούν για την ανακοίνωση των μεταθέσεων από το ΥΠΕΠΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της alfavita.gr από το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΠΘ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στα Πειραματικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά σχολεία είναι έτοιμες και περιμένουν την υπογραφή του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες μεταθέσεις που αφορούν και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση λόγω προβλημάτων του ηλεκτρονικού συστήματος τις τελευταίες δύο ημέρες. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου και ήδη η υπηρεσία του υπουργείου διορθώνει και ελέγχει για λάθη που πιθανόν να έχουν γίνει. Το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΠΘ εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει αυτής της κατηγορίας τις μεταθέσεις μέχρι την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009.
ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Περισσότερα: Οι μεταθέσεις ΠΕ07 των προηγούμενων τεσσάρων ετών – πατήστε εδώ

22.03.2009 Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.alfavita.gr αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση των μεταθέσεων των μονίμων καθηγητών.

05.03.2009 Σύμφωνα με πληροφορίες από την κεντρική υπηρεσία του Υπ.Ε.Π.Θ. αναμένεται σοβαρή καθυστέρηση στην υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος που εξήγγειλε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσον αφορά τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των μονίμων συναδέλφων.

15.12.2008
Σύμφωνα με διευκρινιστική
εγκύκλιο του Υπ.Ε.Π.Θ οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν για το έτος 2008-2009 επικαλούμενοι υπεραριθμία δε θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης, διότι δεν εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος για τις φετινές αποσπάσεις.

10.12.2008 Με Δελτίο Τύπου το Υπ.Ε.Π.Θ ανακοίνωσε σήμερα το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας των αιτήσεων για μετάθεση. Στις 30/1/2009 θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταχώριση και επεξεργασία των αιτήσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-Data Center και στις 2/2/2009 θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Υπ.Ε.Π.Θ. οι πίνακες με τα στοιχεία των αιτουμένων μετάθεση εκπαιδευτικών.

17.11.2006 Για τον κλάδο Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07) έχουν κοινοποιηθεί ως σήμερα τα εξής οργανικά κενά για τις λοιπές κατηγορίες μεταθέσεων (στην παρένθεση ο αριθμός των θέσεων):
ΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ – 1ο Πειραματικό Γ/σιο (1)
ΔΔΕ Β ΑΘΗΝΑΣ – Πειραματικό Γ/σιο Βαρβακείου Σχολής (1)

ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ – Μουσικό Σχολείο Πάτρας (1)
ΔΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου (1)

ΔΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου (2). Επικρατέστερες γλώσσες είναι η αλβανική, η ρωσική και η γεωργιανή.
ΔΔΕ ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων (1)

ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – Πειραματικό Γ/σιο Ηρακλείου Κρήτης (1)
ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – Πειραματικό Γ/σιο Σπάρτης (1)
ΔΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – Πειραματικό Γ/σιο Κορίνθου (1)
ΔΔΕ ΣΕΡΡΩΝ – Μουσικό Σχολείο Σερρών (1)

14.11.2008
Από το Υπ.Ε.Π.Θ καλούνται με
εγκύκλιο όσοι εκπαιδευτικοί ΠΕ07 έχουν διανύσει το 6ο και 7ο έτος απόσπασης στην Ο.Δ.Γερμανίας να ζητήσουν αν το επιθυμούν παράταση της απόσπασης, λόγω εξάντλησης των αξιολογικών πινάκων με τους προς απόσπαση εκπαιδευτικούς του κλάδου στις εκπαιδευτικές μονάδες της Ο.Δ. Γερμανίας για το σχολικό έτος 2008-2009.

05.11.2006
Εκδόθηκε η
προκήρυξη για απόσπαση σε σχολικές μονάδες και σε γραφεία συντονιστών εκπαίδευσης του εξωτερικού.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν μέχρι 21-11-2008.
Υποψήφιοι για απόσπαση στο εξωτερικό είναι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν διετή εκπαιδευτική υπηρεσία σε σχολεία Π/θμιας ή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και τις 30/9/2009 από το ΦΕΚ διορισμού.

Περισσότερα: Αποσπάσεις εξωτερικού

05.11.2008
Δείτε το έντυπο Αίτηση Μετάθεσης 2008-09:

Σελ.
1 (ατομικά στοιχεία-κριτήρια για μετάθεση), σελ. 2 (προτιμήσεις και σειρά προτίμησης-Προσοχή! Μέχρι 15 προτιμήσεις!), σελ. 3 (δήλωση για σχολικές μονάδες), σελ. 4 (οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης).
Οδηγίες για τις αιτήσεις μετάθεσης από τη ΔΔΕ Δωδεκανήσου (σελ.
1 και 2)

04.11.2008
ΥΠΕΠΘ: Η Εγκύκλιος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 2008-2009. Αιτήσεις από 5 έως 28/11.

Η εγκύκλιος σε .doc (28 σελίδες)

Αιτήσεις μετάθεσης σε
πειραματικά
, καλλιτεχνικά, μουσικά και διαπολιτισμικά σχολεία

Οι αιτήσεις θα καταχωρηθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-Data Center. Μετά την καταχώρηση της αίτησης στο σύστημα οι εκπαιδευτικοί:
α) εάν υπηρετούν στο νομό της οργανικής τους θα καλούνται από την υπηρεσία στην οποία υπέβαλαν την αίτηση, να λάβουν πλήρες αντίγραφο της ηλεκτρονικά καταχωρημένης αιτήσεώς τους την οποία και θα προσυπογράφουν, αφού πρώτα ελέγξουν και οι ίδιοι την ορθότητα των περιληφθέντων/καταχωρηθέντων στοιχείων και
β) εάν υπηρετούν εκτός του νομού της οργανικής τους θα τους αποστέλλεται από τη Δ/νση της οργανικής τους θέσης η ηλεκτρονικά καταχωρημένη αίτησή τους. Οι ίδιοι οφείλουν να ελέγξουν την ορθότητα των καταχωρηθέντων στοιχείων, ώστε να υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης σε περίπτωση λάθους και στη συνέχεια να αποστείλουν αντίγραφό της υπογεγραμμένο στην Διεύθυνση υποβολής της (οργανική θέση).

02.11.2008 Αναμένεται η έκδοση της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις μονίμων καθηγητών από περιοχή σε περιοχή καθώς και για τις λοιπές κατηγορίες μεταθέσεων (μεταθέσεις σε ΣΜΕΑ, ΚΔΑΥ, Πειραματικά, Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία).
Αρκετές Δ/νσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης έχουν κοινοποιήσει τα κενά για τις λοιπές κατηγορίες μεταθέσεων. Υπενθυμίζουμε πως για τα κενά αυτά υποβάλλονται χωριστές αιτήσεις και για κάθε κατηγορία απαιτούνται ειδικά προσόντα, τα οποία θα αναφέρονται στην εγκύκλιο μεταθέσεων, που αναμένεται να κυκλοφορήσει.