Τοπική Επιτροπή Ευβοίας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Διαμαρτυρία / Καταγγελία για την ανυπαρξία οργανικών κενών κλάδου ΠΕ07

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

www.pdv.org.gr    info@pdv.org.gr

pekagepe@gmail.com

τηλ επικοιν. 697 36 30 380,   698 01 89 516

 

Χαλκίδα, 15  Μαΐου 2019

Αρ.Πρωτοκ.:3/2019

ΠΡΟΣ:

Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας

κ. Κωνσταντίνο Ζημιανίτη

                                                                                                   

ΚΟΙΝ.:

– Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

κ. Κωσταντίνο Γαβρόγλου

 

– Γενικό Γραμματέα ΥΠ.Π.Ε.Θ.

κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο

 

– Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

κ. Γεράσιμο Κουζέλη

 

– Προϊστάμενο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων &

Οργάνωσης Π.Ε του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Γεώργιο Πολίτη

 

– Προϊστάμενο της Δ/νσης Σπουδών, Προγραμμάτων &

Οργάνωσης Δ.Ε του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Σπύρο Κωνσταντάτο

 

– Τμήμα Α΄Διορισμών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 

   – Περιφερειακή Διευθύντρια

Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας

κα Δρ. Ελένη Μπενιάτα

 

– ΠΥΣΠΕ Ν. Ευβοίας

 

  • Ένωση συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Χαλκίδας

 

– Δ.Ο.Ε

 

-Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΣΧΕΤ:

  1. Ανακοίνωση Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας με θέμα «Δηλώσεις μετάθεσης – οριστικής τοποθέτησης» στις 13.05.2019
  2. Εγκύκλιος ΥΠ.Π.Ε.Θ. υπ’ αριθμ. πρωτ.: 186387/Ε2/02-11-2018 με θέμα «Εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020»

 

 

Θέμα: «Ανυπαρξία οργανικών κενών κλάδου  ΠΕ07 – Γερμανικής Γλώσσας στις σχολικές μονάδες Π.Ε Ν. Ευβοίας»

 

Αξιότιμε κύριε Ζημιανίτη,

σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) Ευβοίας, καλούνται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που είχαν υποβάλει αίτηση μετάθεσης- οριστικής τοποθέτησης βάσει της υπ’ αρ.πρωτ. 186387/Ε2/02-11-2018 Εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθώς και όσοι μετατέθηκαν στο Νομό με τις πρόσφατες Μεταθέσεις να δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, τις σχολικές μονάδες της προτίμησης τους από τη Δευτέρα 13  Μαΐου 2019 μέχρι και την Παρασκευή  17  Μαΐου 2019  και ώρα 12:00 π.μ. 

 

Στο συνημμένο έγγραφο το οποίο συνοδεύει την ανακοίνωση της ΔΠΕ αναφέρονται αναλυτικά οι κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες του νομού μας.

 

Με έκπληξη ωστόσο διαπιστώσαμε ότι στην Α’ περιοχή μετάθεσης Ευβοίας, δεν αναφέρεται  ΚΑΝΕΝΑ απολύτως οργανικό κενό ΠΕ07  Γερμανικής γλώσσας σε καμία σχολική μονάδα!

 

Ερωτάται λοιπόν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας και καλείται να μας απαντήσει εγγράφως στα εξής ερωτήματα:

  • Για ποιον λόγο γίνεται για μία ακόμα φορά και ειδικά στην Εύβοια διάκριση εις βάρος των μαθητών/-τριών και των Γονέων και Κηδεμόνων τους οι οποίοι έχουν επιλέξει την Γερμανική ως Β’ Ξένη Γλώσσα έναντι των υπολοίπων συμμαθητών/τριών τους, την στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες δηλώσεις προτιμήσεων η Γερμανική  επιλέγεται κατά πλειοψηφία για τις Ε’ και ΣΤ τάξεις του Δημοτικού;
  • Με ποιο κριτήριο δεν δημιουργείται καμία επιπλέον Οργανική Θέση για τον κλάδο  ΠΕ07 στην Α’ περιοχή μετάθεσης την στιγμή που την φετινή χρονιά προσλήφθηκαν – αν και καθυστερημένα – 12 αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου Γερμανικής γλώσσας στην Α Ευβοίας, αριθμός ενδεικτικός των υφιστάμενων αναγκών;
  • Σε τι οφείλεται η απαράδεκτη καθυστέρηση που για άλλη μια φορά σημειώθηκε αναφορικά με την πρόσληψη αναπληρωτών κλάδου ΠΕ07, αποκλειστικά στην Εύβοια;

Ως απόρροια των παραπάνω  διερωτώμεθα πλέον ευλόγως για την ύπαρξη συγκεκριμένης σκοπιμότητας αναφορικά με την σημειούμενη απόκρυψη των οργανικών κενών Γερμανικής γλώσσας στον νομό της Εύβοιας ή για το αν θα πρέπει αυτή να αποδωθεί στην έλλειψη συντονισμού και αδυναμία ορθής λειτουργίας της ΔΠΕ.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα ως άνω ερωτήματα και εφόσον αυταπόδεικτα υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού της συγκεκριμένης ειδικότητας και κλάδου καλείται η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας να προβεί άμεσα σε διορθωτική ανακοίνωση της προαναφερθείσας Πρόσκλησης στην οποία να επισυνάπτονται τα πραγματικά κενά κλάδου ΠΕ07 – Γερμανικής γλώσσας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί επιτέλους η χρόνια αδικία εις βάρος όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία: Των μαθητών/-τριών, των Γονέων και Κηδεμόνων τους και των εκπαιδευτικών του ως άνω κλάδου στον Νομό Ευβοίας.

 

Με εκτίμηση

 

Τοπική Επιτροπή Ευβοίας

της

Πανελλήνιας Ένωσης  Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

 

Διαμαρτυρία / καταγγελία Τ.Ε Ευβοίας