Τοπικές Eπιτροπές Δωδεκανήσου: Να καλυφθούν τα κενά στην Α/θμια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.
Τοπικές Eπιτροπές Δωδεκανήσου rhodos [at] deutsch.gr
Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Κάρπαθος


Ρόδος, 18.10.12


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ.Π.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
 Α ΚΑΙ Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Οι Τοπικές Επιτροπές Δωδεκανήσου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του μαθήματος των Γερμανικών ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσας στα 80 και πλέον 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία του νομού Δωδεκανήσου. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά με τους μαθητές να περιμένουν μάταια τον εκπαιδευτικό τους.

Η ανησυχία μας επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός σε μια σειρά από Δημοτικά Σχολεία έχει ξεκινήσει ήδη των μάθημα των Γαλλικών από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης με μερική ή ολική διάθεση στην Α/θμια. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες με μαθητές είτε να περιμένουν στο προαύλιο είτε να αναγκάζονται να παρακολουθούν Γαλλικά ενώ επέλεξαν Γερμανικά!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σκεφτεί πως η Ξένη Γλώσσα είναι σημαντικότατο εφόδιο για τη νέα γενιά, όχι μόνο λόγω του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα αποτελεί εργαλείο στα δύσκολα χρόνια της αβεβαιότητας που ζούμε όλοι μας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών για την κάλυψη των διδακτικών ωρών της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ