Τ.Ε. Αχαΐας: Κατάργηση της δυνατότητας επιλογής β’ ξένης γλώσσας στο νομό

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ
E-Fax: 15102017899
www.deutsch.gr  ●  achaia@deutsch.gr  &  patra.deutsch@gmail.com


Πάτρα, 22-01-2013
Αρ. Πρωτ.: 14

ΠΡΟΣ:
Τον κ. Κ. Αρβανιτόπουλο,
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΚΟΙΝ.:
κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, Υφυπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας
Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας
ΔΟΕ
ΜΜΕ
Μέλη Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας


ΘΕΜΑ: Κατάργηση της δυνατότητας επιλογής β’ ξένης γλώσσας στο νομό Αχαΐας

Η Τοπική Επιτροπή Αχαΐας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς δεν αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και ευαισθησία, όπως όφειλε, το δικαίωμα των μαθητών στη β’ ξένη γλώσσα.

Συγκεκριμένα στο νομό Αχαΐας κάλυψε μόνο 12 ώρες Γερμανικών, ενώ στην πραγματικότητα οι ώρες που έχουν ζητήσει οι ίδιοι οι μαθητές της Ε και Στ τάξης των Δημοτικών σχολείων είναι 184! Επιπλέον υποχρεώνει τους μαθητές, που έχουν επιλέξει Γερμανικά ή έχουν ήδη διδαχθεί από την περσινή χρονιά Γερμανικά, να διδαχθούν φέτος Γαλλικά, απλά και μόνο επειδή υπάρχουν διαθέσιμοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Γαλλικών!

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να λύσει άμεσα το πρόβλημα, καθότι η ταλαιπωρία  των μαθητών και οι διαμαρτυρίες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των σχολικών μονάδων είναι έντονες.

Δεν επιτρέπεται στον 3ο μεγαλύτερο νομό της Ελλάδας να υπάρχουν πιστώσεις μόνο για 3 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς,  όταν οι ανάγκες του νομού είναι τόσο μεγάλες!