Πρωτοβουλία διοριστέων-αδιόριστων: Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ- ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ (60- 40) 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 26-04-2013 η προγραμματισμένη συνάντηση της Πρωτοβουλίας Διοριστεων- Αδιόριστων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ (60-40) 2008 με τον κ. Μιχαλολιάκο, διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και διήρκησε περίπου 45 λεπτά, είχε καταρχήν ενημερωτικό χαρακτήρα και κατά την διάρκεια της αναφερθήκαμε στον ακριβή αριθμό και τις ειδικότητες των εναπομεινάντων διοριστέων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ (60-40) 2008.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για τις μέχρι τώρα αστοχίες στις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, με τον παραγκωνισμό των συναδέλφων που ανήκουν στους διοριστέους ΑΣΕΠ καθώς και τους έχοντες πολύχρονη προϋπηρεσία και επιμείναμε, ότι  ο τρόπος που πραγματοποιήθηκαν  οι μόνιμοι διορισμοί του σχολικού έτους 2012-2013 έρχεται σε αναντιστοιχία με τις εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί αξιοκρατίας στις προσλήψεις.
Ο κ. Μιχαλολιάκος αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής μας και επεσήμανε ότι για την δική μας περίπτωση κρίθηκε σκόπιμη η παράταση της μεταβατικής περιόδου. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση του υπουργείου να μεριμνήσει για εμάς, αλλά τόνισε και την ανάγκη να προηγηθεί της διαδικασίας των διορισμών η πλήρης χαρτογράφηση του υπάρχοντος προσωπικού, ώστε να προκύψει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
Βρίσκοντας μας σύμφωνους αναφορικά με το πλαίσιο που έθεσε, τονίσαμε από την πλευρά μας τη χρησιμότητα όλων των ειδικοτήτων στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και εναλλακτικές αναφορικά με τις δυνατότητες απορρόφησης μας στις δομές του υπουργείου, τις οποίες ο κ. Μιχαλολιάκος άκουσε με ενδιαφέρον.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση αμφότερων να επανέλθουμε με νέα συνάντηση στο τέλος Μαΐου, όταν και ο προγραμματισμός του υπουργείου θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά και εμείς ως Πρωτοβουλία Διοριστέων Εκπαιδευτικών θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε ακόμα πιο συγκεκριμένες προτάσεις.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους Διοριστέους- Αδιόριστους Εκπαιδευτικούς του ΑΣΕΠ 2008.
Συνάδελφοι, έχουμε συγκεκριμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία στο ελληνικό δημόσιο σχολείο. Το ζήτημά μας δεν περνάει πλέον απαρατήρητο. Δεν εφησυχάζουμε όμως, αλλά συνεχίζουμε και σας περιμένουμε στο πλευρό μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ
σε μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας, που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο προσεχές διάστημα. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας

Βαλαβάνη Χριστίνα
ΜάτσηΈυη
Περιστερίδου Σοφία
Τσιούμας Γιώργος
Φράγκος Γιάννης

Επικοινωνία: dioristeoi2008@yahoo.gr