Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε στον Günter Grass η Υπουργός Παιδείας

Δελτίο Τύπου ΥΠΔΒΜΘ                 31/05/2012


Ευχαριστήρια επιστολή της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσως Κιάου, προς το γερμανό νομπελίστα Γκύντερ Γκρας για το ποίημα που αφιέρωσε στην Ελλάδα.

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, εξέφρασε με σχετική επιστολή τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και της Κυβέρνησης της Ελλάδας προς το γερμανό συγγραφέα Γκύντερ Γκρας, βραβευμένο με νόμπελ λογοτεχνίας το 1999, για το ποίημα «Η ντροπή της Ευρώπης» που αφιέρωσε στη χώρα μας.

Στην ευχαριστήρια επιστολή, που εστάλη σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, αναφέρει:  

«Αξιότιμε κύριε Γκύντερ Γκρας,

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και της Κυβέρνησης της Ελλάδας σας εκφράζω, ως Υπουργός της παιδείας και της εκπαίδευσης των νέων της χώρας μας, θερμότατες ευχαριστίες για το ποίημά σας «Η ντροπή της Ευρώπης», το οποίο μας αφιερώσατε και δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες της Ελλάδας και της Γερμανίας ταυτοχρόνως, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012.

Με την ευαισθησία του ποιητή εκδηλώσατε, για μια ακόμη φορά, την αγάπη σας προς το πνεύμα και την ιστορία της Ελλάδας, θεμέλιο λίθο της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Να είστε βέβαιος ότι το ποίημά σας έδωσε δύναμη στο λαό μας στις δύσκολες μέρες που περνά σήμερα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η Υπουργός Παιδείας
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου»