Ανακοίνωση-καταγγελία για τις διαδικασίες τοποθέτησης στην Περιφέρεια Αττικής

        AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΚΑ (10!!!) ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

   
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση και απόφαση χωρίς προηγούμενο ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης παρέκαμψε ΠΥΣΔΕ – Τοποθετήσεις – ΑΠΥΣΔΕ και ότι άλλο μπορεί να ονομαστεί θεσμικό όργανο της πολιτείας και κατέστη ο ίδιος «ρυθμιστής»  των πάντων, με τον πιο απαράδεκτο τρόπο.
Λαμβάνοντας υπόψη την αιφνιδιαστική πρόσκληση της Περιφέρειας Π/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής 14390/25-10-13, η οποία έφτασε στα σχολεία την ημέρα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου για την κάλυψη των κενών διαφόρων ειδικοτήτων (ΠΕ 05, ΠΕ 06, ΠΕ Ο7, ΠΕ 08, ΠΕ 11, ΠΕ 16, ΠΕ 19, ΠΕ 20, ΠΕ 18.41 και ΠΕ 32) που υφίστανται στην Π/βάθμια Εκπαίδευση θα πρέπει να επισημανθούν τα εξής:
Πέρα από το γεγονός ότι η πρόσκληση έδινε στους ενδιαφερόμενους περιθώριο μιας ημέρας! (29η Οκτωβρίου) να υποβάλλουν αιτήσεις, θεωρούμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση έχει παραβιάσει όλες τις κείμενες νομοθεσίες και τις κοινές μέχρι σήμερα πρακτικές, οι οποίες επιβάλλουν την προτεραιότητα τοποθετήσεων εντός Διευθύνσεων με βάση τις αιτήσεις και τις μοριοδοτήσεις των ενδιαφερομένων καθηγητών από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
    
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου όσον αφορά τις διαφανείς και αξιοκρατικές κατά νόμον συναδέλφων τοποθετήσεις, με δεδομένο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες τοποθέτησης από τα ΠΥΣΔΕ όπως επίσης και από τα ΠΥΣΠΕ. Επίσης, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν γίνει  «μπαλάκι» ανάμεσα στην Α/θμια και στη Β/θμια, μιας και τη μια μέρα εμφανίζονται ως έχοντες ωράριο και την επομένη δεν έχουν.
Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά την πρόθεση και την νομιμότητα τέτοιων ενεργειών που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάφορη παραβίαση αυτών, που κατά νόμο και πρακτική θεωρούνται διαφανείς πρακτικές τοποθέτησης.

Με αυτές τις πρακτικές η Περιφερειακή Διεύθυνση καταδεικνύει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται όλους τους συναδέλφους και ο ίδιος ο Διευθυντής της διολισθαίνει σε καταστάσεις πολύ μακριά από την οποιαδήποτε μορφή αξιοκρατίας και δημοκρατίας. Τον καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες του, αποσύροντας την επίμαχη πρόσκληση και την άρση της αναστάτωσης που έχει επιφέρει στους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί από τα ΠΥΣΔΕ, μη γνωρίζοντας που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς καμιά δική τους ευθύνη, τη στιγμή που τα κενά μαστίζουν κάθε σχολείο και κάθε ειδικότητα.

Καλούμε την  ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να κινηθούν και νομικά επί του θέματος αυτού και να μπλοκάρουν την εφαρμογή μιας τέτοιας πρακτικής.
    
EΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
rizospastiki.protoboulia@gmail.com